Klimatkompensera med Sixt

Människan och de utsläpp vi genererar är en starkt bidragande orsak till den globala uppvärmningen. Debatten handlar inte längre om en global uppvärmning, utan om hur vi kan begränsa den. Sixt samarbetar med Tricorona och deras verksamhet med utveckling av FN-certifierade projekt för klimatkompensation, inom ramen för kyotoavtalet.

Klicka här för mer information om vår klimatpartner Tricorona.

Sixt satsar på klimatkompensation som är FN-godkänd

Vi på Sixt arbetar målmedvetet med att ständigt minska vår energiförbrukning och klimatpåverkan. Bland annat genom att ha en stor andel miljöbilar i vår hyrbilsflotta, 50 procent per den 1 januari 2010. Många misstar sig när de tror att en BMW eller Mercedes är miljöbovar, de är ofta mer miljövänliga än andra bilar, ta tex en BMW 320d EfficientDynamics Edition, med blandad körning och ett utsläpp på 109g g Co2/km relaterat mot en Volvo S60 D3 med blandad körning som har ett utsläpp på 154 g Co2/km. Klicka här för information om några av de miljöbilar som ingår i vår hyrbilsflotta.

I handskfacket i våra bilar finner man en broschyr hur man kan köra miljövänligt och bränslesnålt och i förlängning av vårt miljöarbete inför vi nu också frivillig klimatkompensering för dig som hyrbilskund. Tjänsten innebär att du själv kan kompensera för de fossila utsläppen från din hyrbil, via vår partner Tricorona på deras hemsida.