Biluthyrning i Saudiarabien

 

Utgå ifrån någon av dessa platser i Saudiarabien

Mest populära bilarna i Saudiarabien

* Priserna beräknades den 27.05.2023 för en 4 dagars förbetald hyresperiod från Riyadh Flygplats Terminal 5 , med början den 03.06.2023. Våra priser ändras dagligen och detta erbjudande är inte garanterat.

Upptäck Saudiarabien

Välkommen till Sixt biluthyrning i Saudiarabien

Välkommen till Sixt biluthyrning i Saudiarabien

Välkommen till Saudiarabien önskar vi på Sixt biluthyrning. Om du vill upptäcka detta soliga och vackra land kan du med fördel hyra en bil i Saudiarabien hos oss. Vi erbjuder med stolthet flera olika typer av bilar och extratjänster från våra olika kontor runt om i landet. Med vår hjälp kan du hitta ett fordon som passar just din vistelse, oavsett om du söker en budgetbil eller en lyxbil. Vi ser till att du får en hyrbil i Saudiarabien som passar just dina behov och din ekonomi.Du kan hitta många olika biltyper hos oss. Vi har allt, från lyxiga och bekväma sedaner till stora 4x4-bilar, snabba sportbilar, urläckra cabrioleter, rymliga kombibilar och mycket mer. För att hyra en bil i Saudiarabien behöver du bara ange vilken stad du vill boka din bil från och vilket specifikt kontor du vill hämta ut bilen från. Tänk på att de olika kontoren har olika utbud, både när det kommer till själva bilarna och även när det kommer till extratjänsterna. Just dessa extratjänster är bra att känna till. Här kan du bland annat utöka bilens försäkring. Att hyra en bil i Saudiarabien med extra försäkring kan vara smart eftersom trafiken är tuffare jämfört med den svenska trafiken.
Körning och regler i Saudiarabien

Körning och regler i Saudiarabien

De vanliga körreglerna gäller i landet, det vill säga bilbälte, nära tillgång till olika dokument (försäkring, identifikation och visum) och att föraren har rätt ålder (minst 18 år gammal). Ska du köra din hyrbil i Saudiarabien på motorvägarna så är det mellan 80 till 120 km/h som gäller. Värt att notera är att landet har bland de lägsta bensinpriserna i världen. När du ska boka en hyrbil i Saudiarabien är det även värt att nämna att kvinnor inte får köra bil, något som även gäller för turister. Det är extra viktigt att du har en bra försäkring i landet. Du kan enkelt utöka bilens försäkring genom våra extraval.
Vad man kan se med en hyrbil i Saudiarabien?

Vad man kan se med en hyrbil i Saudiarabien?

Saudiarabien är ett land fyllt med historiska och kulturella platser. Här finns även otaliga nöjesparker, köpcenter fyllda med butiker och fantastiska naturområden som bjuder på häpnande vyer. Huvudstaden Riyadh ligger nästan mitt i landet. Du kan enkelt nå ut till någon av kusterna från huvudstaden. I öst har du Dammam samt de små ö-staterna Bahrain och Qatar. I väst har du Medina, Mecca och Jeddah.
Show more

Bra att veta när du hyr bil i Saudiarabien

Vad är åldersgränsen för att hyra bil i Saudiarabien?
För att hyra en bil hos SIXT på Saudiarabien så måste du vara minst 21 och ha ett giltigt körkort. Vissa fordonstyper har en högre åldersgräns, och en föraravgift för yngre förare kan tillkomma.
Kan jag ändra, förlänga eller avbeställa min bokning?
Hos SIXT kan du antingen betala online eller när du hämtar din bil i Saudiarabien.
Vilka handlingar behöver jag för att hyra bil i Saudiarabien?
Du måste ha haft körkort i minst 1 år (beroende på fordonstyp). Du kan också behöva ett internationellt körkort, eller en officiell översättning av ditt körkort.
Show more
Visa alla vanliga frågor

Vanliga frågor om hyrbilar i Saudiarabien

Kan jag boka en bil för en längre tid i Saudiarabien?
Behöver jag köpa till försäkringsskydd för min hyrbil i Saudiarabien?