Biluthyrning i Island

 

Finns i över 105 länder

Hyrbilar jorden runt i 110 år

Premiumflotta

Känn dig som en VIP vart du än kör i våra bilar

Nya bilar

Vi har den nyaste fordonsflottan i stan

Helt digitalt

Du slipper köa vid disken

Utgå ifrån någon av dessa platser i Island

Upptäck Island

Hyra bil på Island med Sixt

Hyra bil på Island med Sixt

Hjärtligt välkommen till oss på Sixt biluthyrning på Island. Vi står beredda att omsätta dina önskemål med din hyrbil i Island till något utöver det vanliga. Därför har vi sammanställt en fordonsflotta med moderna bilar till förmånliga priser som spänner från ekonomi till lyx. Oavsett om du reser med familjen eller i jobbärenden finner du på vår biluthyrning på Island billösningar som gör dig mer flexibel än med något annat transportalternativ.Island är ett litet land som inbjuder till bilkörning och det är något vi har tagit fasta på hos Sixt. Att kunna välja en bil utifrån sina unika preferenser - oavsett om du söker mer konventionella modeller i kategorier som 4x4 och minibuss eller mer specifika varianter under kategorier som cabriolet - kommer alltid göra resan mer bekväm och spännande. För att du ska få ännu lite mer ut av din resa när du villl hyra bil på Island finner du ett brett sortiment av tilläggstjänster hos oss. GPS-navigatör är alltid en tidssparare även om körsträckorna är begränsade och barnstol är något som alla som reser med små behöver.
Specifika körregler på Island

Specifika körregler på Island

Även om du inte befinner dig långt ifrån Sverige finns några trafikregler vi skulle vilja uppmärksamma dig på när du vill hyra bil på Island:
- Här får man faktiskt prata i telefon som vanligt när man kör bil.
- Strålkastare är obligatoriskt både dag och natt.
- Landsvägar har i regel 90 km/h som hastighetsbegränsning medan det i tätort är 50 km/h som gäller.
Det speciella landskapet skapar vissa trafiksituationer vi inte är vana vid, vilket ofta varnas med speciella varningsskyltar längs vägen.
Att se med hyrbil på Island

Att se med hyrbil på Island

Många besöker landet för dess storslagna natur vilket gör hyrbil till ett perfekt fortskaffningsmedel när man vill hinna se mycket på begränsad tid. Den blå lagunen strax utanför huvudstaden Reykjavik passar perfekt med familjen för ett värmande bad. Ravinen Jökulsargljufur som ligger på norra sidan av ön är lätt att nå med hyrbil som dagsutflykt. Mytomspunna stranden Reynisfjara är ett annat exempel på bra dagsturer där man kan låta lika delar fantasi och historia göra upplevelsen.
Show more
Bra att veta när du hyr bil i Island
Vad är åldersgränsen för att hyra bil i Island?
För att hyra en bil hos SIXT på Island så måste du vara minst 20 och ha ett giltigt körkort. Vissa fordonstyper har en högre åldersgräns, och en föraravgift för yngre förare kan tillkomma.
Kan jag ändra, förlänga eller avbeställa min bokning?
Hos SIXT kan du antingen betala online eller när du hämtar din bil i Island.
Vilka handlingar behöver jag för att hyra bil i Island?
Du måste ha haft körkort i minst 1 år (beroende på fordonstyp). Du kan också behöva ett internationellt körkort, eller en officiell översättning av ditt körkort.
Show more
Visa alla vanliga frågor

Kundrecensioner och feedback

4,2
En sammanställning av 988 omdömen
Återlämningen av bilen
(4,5)
Bilen
(4,5)
Vägen till Sixt
(4,4)

Vanliga frågor om hyrbilar i Island

Kan jag boka en bil för en längre tid i Island?
Behöver jag köpa till försäkringsskydd för min hyrbil i Island?

Se våra biluthyrningsplatser i Island

Visa mer

Se var vi befinner oss på flygplatsen i Island

Visa mer