Biluthyrning i Kroatien

 

Utgå ifrån någon av dessa platser i Kroatien

Mest populära bilarna i Kroatien

* Priserna beräknades den 05.06.2023 för en 4 dagars förbetald hyresperiod från Split Flygplats, med början den 12.06.2023. Våra priser ändras dagligen och detta erbjudande är inte garanterat.

Upptäck Kroatien

Hitta rätt hyrbil i Kroatien med Sixt

Hitta rätt hyrbil i Kroatien med Sixt

Vi på Sixt är stolta över att kunna erbjuda biluthyrning i Kroatien på många platser runt om i landet. Oavsett om du besöker denna pärla i Adriatiska havet i affärer eller för en härlig semester har vi erbjudanden som passar just dig. Med kontor i de flesta populära orter i landet gör vi din resa i Kroatien enkel och smidig vart du än vill åka.På vår biluthyrning i Kroatien erbjuder vi en mängd olika alternativ och tjänster, allt för att vi ska kunna anpassa din hyrbil i Kroatien efter vad just du är ute efter. Vi på Sixt kan med stolthet erbjuda ett stort antal olika sorters bilar. Välj själv om det är en lyxbil, en snabb sportbil, en tjusig cabriolet eller en bekväm 4x4 du behöver när du ska hyra bil i Kroatien. Utöver vårt breda sortiment av bilar erbjuder vi även en rad tjänster, som kan underlätta din resa i landet. För dig som är här med barnen erbjuder vi bilbarnstolar, om du inte känner till området du ska köra i hjälper vi gärna till med satellitnavigering.
Tips för dig som ska köra

Tips för dig som ska köra

Körregler skiljer sig som bekant från land till land. För att du ska känna dig förberedd inför att hyra bil i Kroatien har vi satt ihop en lista på vad som är viktigt att tänka på just här:
- De generella hastighetsbegränsningarna i landet är 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg, 110 km/h på motortrafikled och 110 km/h på motorväg. Avvikelser kan förstås förekomma.
- Enbart fastmonterad handsfreetelefon utan hörlurar godkänns för den förare som vill prata i telefon.
- Barn under 12 år får ej sitta i framsätet, enda undantaget är barn under två år i bakåtvänd bilbarnstol.
Gränsen för rattonykterhet är 0,5 promille.
Upptäck Kroatien på bästa sätt med hyrbil

Upptäck Kroatien på bästa sätt med hyrbil

Att hyra bil i Kroatien är förmodligen det bästa sättet att upptäcka landet på. På så sätt får du möjlighet att hitta gömda pärlor uppe i bergen, tomma klippor bland stenhällarna. Ta bilen från landets andra största stad Split till den lilla medeltidsstaden Trogir, ett populärt turistmål där du hör historiens vingslag strax intill det klara, blåa vattnet. Även i Dubrovnik får den historieintresserade sitt lystmäte, och när ni känner er klara med stadspulsen är det lätt att ta bilen ut till någon av de många fantastiska bergsbyarna i närheten.
Show more

Bra att veta när du hyr bil i Kroatien

Vad är åldersgränsen för att hyra bil i Kroatien?
För att hyra en bil hos SIXT på Kroatien så måste du vara minst 18 och ha ett giltigt körkort. Vissa fordonstyper har en högre åldersgräns, och en föraravgift för yngre förare kan tillkomma.
Kan jag ändra, förlänga eller avbeställa min bokning?
Hos SIXT kan du antingen betala online eller när du hämtar din bil i Kroatien.
Vilka handlingar behöver jag för att hyra bil i Kroatien?
Du måste ha haft körkort i minst 1 år (beroende på fordonstyp). Du kan också behöva ett internationellt körkort, eller en officiell översättning av ditt körkort.
Show more
Visa alla vanliga frågor

Kundrecensioner och feedback

4,6
En sammanställning av 6505 omdömen
Vägen till Sixt
(4,8)
Överlämningen av bilen
(4,8)
Bilen
(4,8)

Latest premium additions to the fleet

Mercedes-Benz V-Class Aut. 6+1 Aut.
Mercedes-Benz V-Class Aut. 6+1 Aut.
Mini Cooper S Cabrio Aut.
Mini Cooper S Cabrio Aut.

Vanliga frågor om hyrbilar i Kroatien

Kan jag boka en bil för en längre tid i Kroatien?
Behöver jag köpa till försäkringsskydd för min hyrbil i Kroatien?