Biluthyrning
Tjeckien
Fäll ihop
Tjeckien
Ändra personliga uppgifter

Hyra bil Tjeckien Sixt Biluthyrning

Sixt är stolta över att kunna erbjuda biluthyrning i Tjeckien. Med ett nät av hyrkontor utspridda över landet och en omfattande fordonspark har du alltid nära till en passande hyrbil i Tjeckien från Sixt. Vår trevliga och professionella personal jobbar konstant för att det ska vara enkelt och smidigt att hyra bil i Tjeckien hos oss.

Sixt biluthyrning i Tjeckien

När du ska hyra bil i Tjeckien kan du exempelvis välja en stor herrgårdsvagn, en lyxiga sedan, en robust 4x4, en glassig cabriolet eller en körglad sportbil. Därtill kan nu välja någon av våra populära tilläggstjänster, så som extra förare, obegränsad körsträcka, satellitnavigering eller bilbarnstolar.

Körregler i Tjeckien

Trafikreglerna i Tjeckien följer samma mönster som i större delen av Europa. En viktig distinktion är att promillegränsen ligger på 0,0. Högsta hastighet inne i samhällen är 50 km/h, det räcker med en ortsnamnsskylt för att detta ska gälla. Det är förbjudet att tala i mobiltelefon under körning utan att använda handsfree.

Vad man kan se med hyrbil i Tjeckien

Att hyra bil i Tjeckien ger möjligheter att se mer av detta vackra land än bara huvudstaden Prag. Med detta sagt: missa inte denna historiska pärla belägen vid den svanfyllda Vltava-floden. Börja med att besöka stadsdelarna Staré m%u011Bsto och Nové m%u011Bsto, vilket betyder gamla och nya stan, där nya innebär att stadsdelen byggdes på 1300-talet. Inget besök är heller komplett innan du har besökt Karlsbron och Pragborgen. Inte så långt bort ligger Kutná Hora, som kan skryta med den berömda benkyrkan från 1500-talet, där ben från över 40 000 människor har arrangerats konstnärligt till kandelabrar och andra utsmyckningar. En annan typ av medeltida charm bjuder den lilla staden %u010Ceský Krumlov på. Här finns landets näst största borg, samt ett stort antal pittoreska barockbyggnader, kaféer och barer. Några mil bort ligger den större staden %u010Ceské Bud%u011Bjovice. Här finns det stora bryggeriet Pivovar Bud%u011Bjovický Budvar, som tillverkar original-budweisern, stadens namn är Budweis på tyska. Smaken har dock ingenting att göra med den blaskiga öl med samma namn som bryggs i USA.

 
 

Dina fördelar med Sixt

  • Sixt bästa pris-garanti
  • Nya bilar - i genomsnitt 3 månader gamla
  • Fri avbokning och ombokning när du betalar vid upphämtning
  • Miles & More - Tjäna miles
  • Inga dolda kostnader
  • Tysklands största och bästa biluthyrningsföretag
  • Inga kreditkortskostnader
  • Excellent customer service