Biluthyrning i Tjeckien

 

Utgå ifrån någon av dessa platser i Tjeckien

Mest populära bilarna i Tjeckien

* Priserna beräknades den 05.06.2023 för en 4 dagars förbetald hyresperiod från Prague Flygplats Vaclav Havel, med början den 12.06.2023. Våra priser ändras dagligen och detta erbjudande är inte garanterat.

Upptäck Tjeckien

Sixt biluthyrning i Tjeckien

Sixt biluthyrning i Tjeckien

Sixt är stolta över att kunna erbjuda biluthyrning i Tjeckien. Med ett nät av hyrkontor utspridda över landet och en omfattande fordonspark har du alltid nära till en passande hyrbil i Tjeckien från Sixt. Vår trevliga och professionella personal jobbar konstant för att det ska vara enkelt och smidigt att hyra bil i Tjeckien hos oss. När du ska hyra bil i Tjeckien kan du exempelvis välja en stor herrgårdsvagn, en lyxiga sedan, en robust 4x4, en glassig cabriolet eller en körglad sportbil. Därtill kan nu välja någon av våra populära tilläggstjänster, så som extra förare, obegränsad körsträcka, satellitnavigering eller bilbarnstolar.
Körregler i Tjeckien

Körregler i Tjeckien

Trafikreglerna i Tjeckien följer samma mönster som i större delen av Europa. En viktig distinktion är att promillegränsen ligger på 0,0. Högsta hastighet inne i samhällen är 50 km/h, det räcker med en ortsnamnsskylt för att detta ska gälla. Det är förbjudet att tala i mobiltelefon under körning utan att använda handsfree.
Vad man kan se med hyrbil i Tjeckien

Vad man kan se med hyrbil i Tjeckien

Att hyra bil i Tjeckien ger möjligheter att se mer av detta vackra land än bara huvudstaden Prag. Med detta sagt: missa inte denna historiska pärla belägen vid den svanfyllda Vltava-floden. Börja med att besöka stadsdelarna Staré m%u011Bsto och Nové m%u011Bsto, vilket betyder gamla och nya stan, där nya innebär att stadsdelen byggdes på 1300-talet. Inget besök är heller komplett innan du har besökt Karlsbron och Pragborgen. Inte så långt bort ligger Kutná Hora, som kan skryta med den berömda benkyrkan från 1500-talet, där ben från över 40 000 människor har arrangerats konstnärligt till kandelabrar och andra utsmyckningar. En annan typ av medeltida charm bjuder den lilla staden %u010Ceský Krumlov på. Här finns landets näst största borg, samt ett stort antal pittoreska barockbyggnader, kaféer och barer. Några mil bort ligger den större staden %u010Ceské Bud%u011Bjovice. Här finns det stora bryggeriet Pivovar Bud%u011Bjovický Budvar, som tillverkar original-budweisern, stadens namn är Budweis på tyska. Smaken har dock ingenting att göra med den blaskiga öl med samma namn som bryggs i USA.
Show more

Bra att veta när du hyr bil i Tjeckien

Vad är åldersgränsen för att hyra bil i Tjeckien?
För att hyra en bil hos SIXT på Tjeckien så måste du vara minst 20 och ha ett giltigt körkort. Vissa fordonstyper har en högre åldersgräns, och en föraravgift för yngre förare kan tillkomma.
Kan jag ändra, förlänga eller avbeställa min bokning?
Hos SIXT kan du antingen betala online eller när du hämtar din bil i Tjeckien.
Vilka handlingar behöver jag för att hyra bil i Tjeckien?
Du måste ha haft körkort i minst 1 år (beroende på fordonstyp). Du kan också behöva ett internationellt körkort, eller en officiell översättning av ditt körkort.
Show more
Visa alla vanliga frågor

Kundrecensioner och feedback

4,6
En sammanställning av 815 omdömen
Vägen till Sixt
(4,8)
Överlämningen av bilen
(4,8)
På Sixt-kontoret
(4,8)

Latest premium additions to the fleet

BMW M440ix cabrio
BMW M440ix cabrio

Vanliga frågor om hyrbilar i Tjeckien

Kan jag boka en bil för en längre tid i Tjeckien?
Behöver jag köpa till försäkringsskydd för min hyrbil i Tjeckien?

Utforska våra uthyrningskontor i Tjeckien

Visa mer

Här hittar du oss på flygplatserna i Tjeckien

Visa mer