Biluthyrning i Norge

 

Utgå ifrån någon av dessa platser i Norge

Mest populära bilarna i Norge

* Priserna beräknades den 23.05.2023 för en 4 dagars förbetald hyresperiod från Oslo Gardermoen Flygplats, med början den 30.05.2023. Våra priser ändras dagligen och detta erbjudande är inte garanterat.

Upptäck Norge

Hyra bil i Norge

Hyra bil i Norge

När du besöker Norge kan Sixt erbjuda dig förstklassiga och ekonomiska hyrbilar ur sin gedigna hyrbilsflotta. Här kan du välja bland kategorier som ekonomi och lyxbil, cabriolet, 4x4 samt minibuss Oavsett om du besöker landet i affärer och behöver ett smidigt fordon för att ta dig fram i de större städerna eller är ute med hela familjen på en längre eller kortare semesterresa kommer du garanterat att hitta din personligt anpassade hyrbil här.Vid Sixt Biluthyrning i Norge har du stor frihet när det gäller att välja rätt bil som är anpassad efter dina och dina medresenärers behov och smaker och i vagnsparken finns fordonsgrupperna person- och kombibilar, 4x4 och lastbilar. När du ska köra i citytrafik under sommartid kanske en cabriolet är ett frestande alternativ medan du som reser i ett större sällskap och därför behöver lite större utrymme kanske väljer en minibuss. Utöver det stora utbudet av prisvärda fordonskategorier har du även möjlighet att välja bland ett attraktivt utbud av populära tilläggstjänster som gör resan ännu bekvämare. Reser du i ett område som du inte känner till kanske du vill lägga till satellitnavigering, familjen med små barn kan behöva barnstolar i sitt fordon medan de kunder som reser längre sträckor kanske vill komplettera bokningen med alternativet obegränsad körsträcka eller vill lägga till en extra förare i bokningen.
Körtips i Norge

Körtips i Norge

Här nedan följer några praktiska tips som hjälper dig att agera rätt när du ska hyra bil i Norge. - Hastighetsgränsen på norska vägar är vanligen 80 km/tim.
- Bostadsområden har ibland så låg hastighetsgräns som 30 km/tim och farthinder är inte alltid skyltade.
- I stadsområde och tätbebyggt område råder 50 km/tim.
- På motorväg och tvåfilig väg är hastighetsgränsen 90 km/tim eller 100 km/tim.
- Det är ett lagbrott att hålla i handhållen mobiltelefon under körning.
Sevärdheter att uppleva med hyrbil i Norge

Sevärdheter att uppleva med hyrbil i Norge

Detta är ett fantastiskt land med en otroligt fascinerande natur och med hyrbil i Norge har du möjlighet att uppleva några av världens mest spektakulära platser på nära håll. Några av dessa platser är exempelvis Trollstigen som ligger nära Åndalsnes som bjuder på en otrolig utsikt över vattenfallet Stigfossen,$1 som är en klipphylla som ligger cirka 600 meter rakt ovanför Lysefjorden, Galdhøpiggen som är Nordens högsta berg och ögruppen Lofoten som ligger i landets norra del. Landet är även känt för sina fjordar och den mest populärara är Geirangerfjorden som anses vara både häftigast och vackrast. Att hyra bil i Norge ger dig möjlighet att besöka landets vackra städer och byar, ett par av de vackraste anses vara Tromsø som ligger 30 mil norr om polcirkeln och Bergen som ligger längst ut på västkusten och är landets näst största stad.
Show more

Bra att veta när du hyr bil i Norge

Vad är åldersgränsen för att hyra bil i Norge?
För att hyra en bil hos SIXT på Norge så måste du vara minst 19 och ha ett giltigt körkort. Vissa fordonstyper har en högre åldersgräns, och en föraravgift för yngre förare kan tillkomma.
Kan jag ändra, förlänga eller avbeställa min bokning?
Hos SIXT kan du antingen betala online eller när du hämtar din bil i Norge.
Vilka handlingar behöver jag för att hyra bil i Norge?
Du måste ha haft körkort i minst 1 år (beroende på fordonstyp). Du kan också behöva ett internationellt körkort, eller en officiell översättning av ditt körkort.
Show more
Visa alla vanliga frågor

Kundrecensioner och feedback

4,5
En sammanställning av 3311 omdömen
Vägen till Sixt
(4,8)
Bilen
(4,6)
På Sixt-kontoret
(4,6)

Latest premium additions to the fleet

Ford Explorer 4WD Aut.
Ford Explorer 4WD Aut.
Porsche Cayenne 4WD Aut.
Porsche Cayenne 4WD Aut.
Porsche Taycan
Porsche Taycan

Vanliga frågor om hyrbilar i Norge

Kan jag boka en bil för en längre tid i Norge?
Behöver jag köpa till försäkringsskydd för min hyrbil i Norge?